Onderzoek en webinar

Verantwoord gebruik van vechtsport in de zorg

Ervaringsdeskundige Amira Yehya en psychomotorisch therapeut Erik Jumelet hebben samen TRAP Kickbokstherapie opgericht. Wij bieden geaccrediteerde studiedagen aan over de inzet van traumasensitieve kickbokstherapie, gericht op (lichaamsgericht) therapeuten. Daarnaast bieden we ook multidisciplinaire incompany trainingen zodat complete zorgteams kunnen ervaren wat deze sport met je doet en om te ontdekken hoe de mooiste samenwerkingen kunnen ontstaan. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar HOME.

Wij zetten ons actief in voor wetenschappelijk onderzoek naar boksen. De missie van TRAP traumasensitief kickboksen is het professionaliseren van vechtsport in de zorg. Dat doen wij onder andere door bij te dragen aan nieuw wetenschappelijk onderzoek. November 2023 was de officiële start van het Challenge, Change, Confidence-onderzoek van Hogeschool InHolland. Een tweejarig onderzoek waarbij  gekeken wordt hoe kickboksen een waardevolle bijdrage kan leveren aan het leven van KOPP/KOV-jongeren, die ouders hebben met psychische of verslavingsproblematiek. Zie de website van Hogeschool InHolland voor meer informatie over dit onderzoek hoe je jongeren met boksen in hun kracht zet.

Speciaal voor al je vragen, kun je binnenkort deelnemen aan de webinar ‘Verantwoorde vechtsport in de zorg’. In deze online meeting neemt Erik je mee in alles wat je wilt weten en is er ook ruimte voor vragen die spelen binnen zorginstellingen. Iedere maand is een nieuwe webinar, zie aanmeldlink voor de aankomende data. Komt deze datum je niet goed uit? De webinar is na afloop nog twee weken beschikbaar, zodat je deze kunt terugkijken op een moment dat jou uitkomt. Aanmelden kan via de link hieronder.

 

Digitale highlights

“Hang NOOIT zomaar een bokszak op in zorgcontext!” Dit bericht op LinkedIn heeft 230.000 mensen bereikt! Dat laat wel zien hoe relevant dit onderwerp op dit moment is. 

 
Hogeschool Windesheim heeft naar aanleiding van een interview een mooie publicatie gemaakt over misvattingen rondom de vechtkunst: “Ga maar even los op de boksbal” en andere misvattingen over vechtkunst.

 

'Vechtkunst als kompas' is een tweedelige boekenreeks rondom de inzet van vechtkunst voor therapeuten, coaches en trainers. In het praktijkboek heeft Erik een aandeel geleverd als gastschrijver. Wil je het hele interview lezen? Dat kan hier!