Praktische informatie TRAP studiedag

De studiedag TRAP Kickbokstherapie wordt ervaren als een boeiende en vooral inspirerende bijeenkomst, waar een groep enthousiaste professionals de diepgang en ervaring opzoekt in de TRAP Kickboksmethode. De dag bestaat uit verdiepende theoretische blokken, afgewisseld met praktische oefeningen. Deze oefeningen bieden niet alleen praktische handvaten voor gebruik in de therapieruimte, maar dragen ook bij aan persoonlijke inzichten en de groei van behandelaars die vechtsportinterventies toepassen.

Omdat alle professionals andere werkervaringen hebben, is er op de studiedag een schat aan expertise in huis. Dit benutten wij door na het zelf oefenen ervaringen uit te wisselen waardoor we ook van elkaar kunnen leren. De inspirerende groepsdynamiek die hierdoor ontstaat, maakt een studiedag TRAP Kickbokstherapie ook nog eens heel gezellig.  Aan het begin van de dag starten we onder andere met een introductieronde, waarbij deelnemers de ruimte krijgen om hun persoonlijke vragen of focus te delen. Op deze manier stemmen we het programma van de dag af op de specifieke behoeften van de groep, net zoals we dat in de therapiezaal doen.

 

Accreditatie

De studiedag TRAP Kickbokstherapie is erkend door het Register Vaktherapie. Dit betekent dat je als geregistreerd vaktherapeut 12 accreditatiepunten krijgt voor deelname aan onze studiedag TRAP Kickbokstherapie. Een deel van deze accrediatiepunten is toegekend zodat je voorafgaand aan de studiedag ruimte hebt om je te verdiepen in zowel onze TRAP-module als in de wetenschappelijke onderbouwing hiervan.

Daarom krijg je voorafgaand aan de studiedag TRAP Kickbokstherapie per mail een link waarmee je onze literatuurlijst en reader kunt downloaden. Wacht hier niet te lang mee: wij verwachten dat je deze informatie tot je genomen hebt voor je aan de studiedag deelneemt (en daarbij verloopt de link na een paar weken).

Van deelnemers met weinig tot geen vechtsportervaring  verwachten wij daarnaast dat zij minimaal drie uur (kick)bokslessen nemen bij een reguliere sportschool of met een ervaren collega aan de slag gaan, zodat zij tijdens de studiedag zelf kunnen ervaren wat het verschil is tussen ‘gewoon’ kickboksen en het therapeutisch inzetten van kickboksen. Wij kunnen dan tijdens de studiedag sneller door naar deze therapeutische vertaalslag.


Tijd:

De studiedag  TRAP Kickbokstherapie duurt van 10:00-17:00 uur. Dit is inclusief een heerlijke en voedzame lunch en de mogelijkheid om nog even gezellig na te kletsen met een (alcoholvrije) borrel. 

Locatie:

De studiedag TRAP Kickbokstherapie is momenteel op de volgende locaties te volgen:

  • Sportcentrum VU te Amsterdam op zondagen (gratis parkeren)
  • Hogeschool Windesheim OnCampus te Zwolle op zaterdagen (parkeren op de campus 2 euro per dag)
  • La Taurina Almere op dinsdagen en zaterdagen (gratis parkeren)

 

Prijs: 

De volledige studiedag, inclusief lunch en een uitgebreide reader met de uitgewerkte methode TRAP Kickbokstherapie, bedraagt in totaal € 410,- exclusief BTW.


Literatuurbundel en reader:

Als onderdeel van de studiedag ontvang je vooraf een literatuurbundel met wetenschappelijke artikelen en daarnaast een reader met o.a. aanvullende oefeningen.


Aankomende studiedagen:

De volgende studiedagen staan gepland voor de komende periode:

  • zondag 8 september Sportcentrum VU te Amsterdam
  • vrijdag 20 september La Taurina te Almere