Erik Jumelet

Erik Jumelet (1989) kwam al op jonge leeftijd in aanraking met martial arts. Jarenlang heeft hij fanatiek aan kickboksen gedaan en dit heeft hem veel gebracht in zijn persoonlijke ontwikkeling. De trainingen werden steeds intensiever en daagden hem voortdurend uit om zijn grenzen te verleggen.

 

Op een bepaald moment werd de training na een intensieve sessie afgesloten met enkele rustige tai chi-oefeningen. De overweldigende rust en ontspanning die dit bracht, wekte bij Erik een fascinatie op voor de relatie tussen lichaam en geest. Dit leidde tot een persoonlijke ontdekkingsreis binnen een breed spectrum van vechtkunsten en oosterse wijsheid: van yoga tot aikido, en van Muay Thai tot mindfulness en stilte-meditatieweekenden in een klooster.

Van kickboksen naar PMT

Eriks toenemende interesse in de connectie tussen lichaam en geest leidde hem naar de Vrije Universiteit, waar hij bewegingswetenschappen en psychomotorische therapie studeerde. Direct na zijn opleiding is hij aan de slag gegaan als therapeut, waarbij hij natuurlijk zijn expertise in mindfulness en vechtsport naadloos integreerde in zijn aanpak.

Met meer dan tien jaar ervaring in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg, heeft Erik voornamelijk gewerkt met de doelgroep van vroegjeugdige en/of complexe traumapatiënten. Hij voert zijn werk altijd multidisciplinair uit, waardoor hij, met name door groepsinterventies met professionals uit diverse vakgebieden, een allround behandelaanbod heeft ontwikkeld.