TRAP multidisciplinaire incompany studiedag

Binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg (sGGZ) is een goede samenwerking tussen behandelaars een eerste vereiste om de beste resultaten te bieden. Dit geldt uiteraard ook voor traumasensitieve inzet van kickboksen en martial arts als middel.

Binnen de TRAP module zijn vier belangrijke stappen uitgewerkt, waarbij in iedere stap een andere professional het meest in zijn kracht staat. Van mentaal voorbereiden op een sport die voor veel cliënten nieuw is, tot de nazorg na een intensieve traumabehandeling met bokshandschoenen.

In een volle studiedag nemen wij het team mee in alle stappen en kan het team zelf ervaren wat de oefeningen allemaal losmaken en op welke punten je de mooiste samenwerkingen met elkaar kunt creëren. De samenwerking binnen het team zelf wordt gedurende de dag op een heel natuurlijke wijze versterkt omdat het team zo intensief met elkaar aan het oefenen is.

Naast een dag bomvol mooie oefeningen en theoretische verdieping, wordt deze dag als enorm gezellig en verbindend ervaren. Hiermee wordt de TRAP incompany studiedag door veel deelnemers als een zeer waardevolle teambuilding ervaren. Waarmee ook nog eens een mooie bijdrage aan vitaliteit en werkplezier geleverd wordt. De TRAP incompany studiedag is mooi te combineren met bijvoorbeeld een etentje als afsluiter. Voor pmt-ers geldt dat de TRAP incompany studiedag geaccrediteerd is voor 12 Registerpunten Vaktherapie.

Foto: Incompany PSYTREC | Psychotrauma Expertise Centrum

Invulling TRAP incompany studiedag

Eén van onze krachten is afstemming op de specifieke wensen en vragen die spelen binnen een bedrijf. Kickboksen is heel breed inzetbaar en wij kunnen de oefeningen en interventies feilloos afstemmen op de doelgroep en op de specifieke behoeftes van het team. Wij maken altijd ruimte voor een goede voorbereiding om voor de deelnemers het meeste uit de dag te halen.

Omdat het zonder enige kennis van (kick)boksen als sport lastig is de vertaalslag te maken naar therapeutische inzet, verwachten wij dat deelnemers aan onze studiedag minimaal 3 kickbokslessen bij een reguliere sportschool hebben genomen of 3 keer met een ervaren collega aan de slag zijn geweest. Juist omdat traumasensitief werken zo complex is en wij hier de focus op willen leggen, kunnen we niet te lang stil staan bij een basale techniektraining.

Wij kunnen op locatie komen en in overleg is het ook mogelijk een externe locatie en de benodigde materialen te regelen.

Meer weten over de TRAP multidisciplinaire incompany studiedag? Neem vrijblijvend contact met ons op. Vul onderstaand contactformulier in of mail naar: info@trapkickboksen.nl. Binnen 3-5 werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Contactformulier